Strøm

Billig strømleverandør

Sammenlign priser

Fastbeløp: 0 kr/mnd
Påslag: 9,9 øre/kWh
Årlig tillegg: 0 øre/kWh
★★★★★
Fastbeløp: 39 kr/mnd
Påslag: 3.00 øre/kWh
Årlig tillegg: 5.60 øre/kWh
★★★★★
Fastbeløp: 27 kr/mnd
Påslag: 3.60 øre/kWh
Årlig tillegg: 5.40 øre/kWh
★★★★

Billig strømleverandør

strøm

Hvordan velge rett strømabonnement?

Det er ikke så lett å velge rett strømabonnement da prisene ikke er like enkle å forstå som for eksempel på et mobilabonnement. Som strømkunde kan man vanligvis velge mellom spot pris, fast pris, variabel pris eller andre mer spesialiserte avtaler. Forbruker.net hjelper deg å sammenligne strømpriser.

Spot pris

En spot pris er en innkjøpspris. Strømprisen settes etter hva strømmen selges for på strømbørsen Nord Pool. Den største utfordringen med spot pris er prissvingningene. Noen måneder er det dyrere enn andre måneder, avhengig av regn og snøsmelting for oss i Norge. Spot pris gir vanligvis lavest strømregning når man ser hele året under ett.

Fast pris

Fast pris er en pris per måned for et helt år. Det er en mer praktisk tilnærming til strømregningen, men det er noe dyrere enn spot pris. Du må huske på at du ikke kan bytte strømleverandør i løpet av perioden fast prisen er satt. Avtalen inngås vanligvis for et år om gangen.

Variabel pris

Variabel pris betyr at prisendringen følger markedet akkurat som for spot pris, men at prisendringen er to uker forsinket. Hver gang prisen endres for deg vil du bli varslet to uker før endringen skjer. Variabel pris er på så måte en slags hybrid mellom spot og fast pris. Du kan også bytte strømleverandør når du selv måtte ønske.

Spar penger

Det er ingen grunn til å betale mer for strømmen enn det man må. Det fine med strøm er at strøm er strøm. Det er ikke det samme for biler, hvor biler har forskjellige karakteristikker og kvalitet. Selv innenfor mobilabonnement kan de forskjellige tilbyderne ha store forskjeller i dekning og hvor god dataoverføring de kan tilby. Dette gjelder ikke for strøm.

Bytt leverandør når du selv har lyst

Du kan bytte strømleverandør når du selv har lyst. Det er ingen strømkontrakter i dag som krever at du må binde deg til en viss periode, med unntak av fastpris. Det er bare å fylle ut bytteskjema så ordner din nye leverandør bytte med din gamle leverandør uten at du merker noe som helst. Finn det abonnementet som passer for deg på Forbruker.net og bytt i dag på 1-2-3.