Nyheter,Strøm Publisert feb 2019

Strømleverandør

Strømleverandør

Spar flere tusen kroner

Forbruksrådet anbefaler alle som har sittet i strømavtalen sin over lengre tid å bytte leverandør av strøm til en billigere leverandør av strøm. Strøm koster penger og prisen for strømmen varierer veldig fra leverandør til leverandør. Mange tenker ikke så ofte på hva strømmen koster og følger heller ikke med på strømregningen når den kommer. Da strøm er strøm er regningen noen man ofte betaler, så går man videre i sine daglige gjøremål. Dette er ofte en feil som koster mange mennesker flere tusen kroner hvert år.

Kun en av fem strømbrukere har byttet leverandør de siste to årene. Dette er et veldig lavt tall og det viser at veldig mange betaler mer for strømmen enn det de må. Dette fordi de sitter i avtaler som er dyrere enn nye avtaler som blir tilbudt nå. Sjekk derfor strømregningen din i dag og gå inn på strømhjelpere som Forbruker.net for å finne de leverandørene som er de billigste på markedet i dag.

Forbrukerrådet nevner da to ting som vi er spesielt dårlig på når det gjelder strøm, det ene er å bytte leverandør. Vi bør bytte leverandør ofte slik at vi alltid har billig strøm, og vi bør følge med på strømforbruket vårt. Det at vi har lys og varme i hjemmet er ikke nok. Vi må bli aktive strømbrukere ved å bruke mindre strøm når vi kan og vi må være aktive strømbetalere ved å vite hva vi betaler ved å betale mindre når vi kan.

Lett å bytte

Det er lett å bytte din leverandør av strøm. Et par tastetrykk og du er på vei til en annen leverandør av strøm som er billigere. Du kan bytte ved å finne den leverandøren som er billigere enn den du allerede har eller så kan du sjekke forbruker.net eller Forbruksrådet for å finne den billigste leverandøren av strøm på markedet akkurat nå. Bruker du 20 000 kWh så kan du spare så mye som 4000 kroner per år hvis du bruker feil leverandør i dag og bytter til markedets billigste strøm. Dette er gode penger.

Når du bytter leverandør kan du også velge garantert grønn energi. Det vil si at du får en opprinnelsesgaranti som bekrefter at energien er grønn. Den meste av energien i Norge er grønn, så dette er ikke noe stort problem, men det er fint at man kan gjøre et grønt valg for sitt egent forbruk.

Fornybar strøm

Som sagt produseres nesten all strøm i Norge fra vann. 98% er vannkraft og fornybar. Grunnen til at man kan gjøre et strømvalg er fordi ikke all strømmen vi produserer i Norge brukes i Norge. Norge selger og kjøper strøm fra andre land fordi strøm er en ferskvare. Er det mer strøm et sted flyttes strømmen til andre steder med litt mindre strøm, og motsatt. På denne måten kan man bruke strøm fra kull i Norge og utlandet kan bruke vannkraft. Som et resultat av dette har vi muligheten til å velge slik at strømmens opprinnelse kan være garantert.

Legg igjen en kommentar

Utforsk mer

Relaterte artikler