Mobil,Nyheter Publisert mar 2019

Mobilbruk

Mobilbruk

Vi bruker mobilen hver dag. Den brukes noen ganger som fjernkontroll, musikkmixebord, avisleser, bokviser, musikkspiller og fotoapparat. Vår interaksjon med andre mennesker foregår ofte gjennom vår telefon ved at vi putter bilder på sosiale medier, sender hverandre tekster eller på andre måter kommuniserer med hverandre uten å snakke sammen på telefon. Alle disse interaksjonene krever data og det blir fort mye data. Før var abonnementene styrt av hvor mye tale og hvor mange tekster man brukte, slik at man betalte for det. Billig mobilabonnement baseres på databruk, mens alt det andre er gratis.

Det optimale mobilabonnementet

Det er vanskelig å definere hva det perfektet abonnementet består av eller hvem som tilbyr det perfekte abonnement. Men det er noe fellesnevnere som må være oppfylt for at det skal være interessant som abonnement i det hele tatt.

Fri tale, tekst og MMS. Det er ingen grunn lengre for at man skal betale for å ringe en annen person på vanlig internett telefonlinje. Det er heller ingen grunn for at man skal betale for å sende hverandre bilder eller SMS på samme nettet. Dette gjøres på et gammelt nett og en gammel teknologi. Det som gjelder i dag er bruken av data, og mer og mer skjer på data.

Flere og flere ringer hverandre ved bruk av data. Man kan ringe med kun lyd eller lyd og bilde på Facebook, gjennom Apple sin Facetime, Skype og flere andre tjenester som tilbyr det samme. Mange liker å se hverandre når de snakker med hverandre. Det gjør samtalene mer intime. Mange liker også og ikke se hverandre eller snakke sammen, hvor de tekster gjennom tjenester som også bruker data istedenfor å bruke SMS teksting.

Databruken bør styre prisen. Det viktigste med et abonnement er at man får en pris som reflekterer bruken av data. ICE for eksempel tar 99 kroner for 500 MB hvor tale, tekst og MMS er gratis. Deres største abonnement er 12 GB til 449 kroner. Her har man også valgmuligheter innenfor disse størrelsene. Dette er en fin tilnærmin.

Ringe, tekste, MMS og data skal ikke koste noe mer i EU og EØS enn det vi betaler i Norge. Dette ble avgjort på internasjonalt plan i 2017. Fint å sjekke at dette blir fulgt.

Ingen overfakturering ved overgått datamengde. Din mobiloperatør skal ikke ta ekstra betalt når du går over din datapakke. De skal istedenfor redusere hastigheten. På denne måten drar du ikke på deg noen ekstra kostnader ved bruken av data.

Når du bruker mindre data enn det du betaler for skal du få gjenværende data på neste måned slik at du kan spare data til senere. Du har tross alt betalt for den.

Ingen bindingstid. Det skal ikke være noe behov for å binde deg til et abonnement. Får du ingen avtaletid er det positivt for den som tilbyr deg abonnementet.

Fri hastighet. Du skal få fri hastighet på datanettet ditt slik at det ikke er noe problem å surfe uansett abonnementet du velger.

Legg igjen en kommentar

Utforsk mer

Relaterte artikler