Mobil,Nyheter Publisert feb 2019

Mobiltelefoni

Mobil

Mobiltelefonier har utviklet seg enormt de siste 20 årene. Det er ikke lenge siden mobiltelefoner ble kun brukt til å ringe med og telefonene var ganske store. Nå har telefonene blitt mindre og smartere. Ringing er ikke lengre hovedoppgaven til en mobiltelefon, men det er andre og viktigere oppgaver enn å ringe som opptar folk med mobiltelefon. Data er nå blitt viktigere enn selve ringeminuttene. Folk bruker data på telefonen mer enn noen gang. Data brukes til å surfe på internett, streame musikk og sjekke epost. Mobiltelefonen har blitt en multi bruksgjenstand. Det vil si at det er mange forskjellige grunner til å bruke en mobiltelefon.

Abonnementer for mobiltelefoner

Det selges mange forskjellige typer billige mobilabonnementer for mobiltelefoner. Noen fokuserer på minutter, andre på data og flere og flere på ekstraprodukter.

Leter du etter et nytt abonnement for din mobil trenger du først å tenke over hva som er viktig for ditt forbruk.

Ringer du mye eller tekster du mest? De fleste abonnementer tilbyr ubegrensede ringeminutter. Det vil si at du kan ringe så mye du vil i Norge uten at det får noe konsekvens for din mobilregning. Det samme gjelder også for teksting. Ubegrensede SMS er også mer og mer vanlig. Mår er det slik at flere og flere tekster gjennom tekste apper som drives av data, slik at det er databegrensningene som styrer tekstingen og ikke SMS begrensningene.

Data er blitt hovedfokuset for de fleste abonnementene i dag. Bruker du mye data betaler du mer for abonnementet ditt enn hvis du bestiller mindre data. Her kan det være vanskelig å vite hva som lønner seg. Bestiller du data og går over denne grensen betaler du vanligvis for overskytende databruk. Det kan fort bli dyrt for deg som kunde.

Streaming av musikk bruker fort mye data. Det samme med video samtaler på Skype eller FaceTime. Din bruk av slike tjenester avgjør ofte hvor mye data du bruker og deretter hva slags mobilabonnement du trenger. Bruker du store datamengder kan fort abonnementet bli dyrt. Når det er sagt velger noen operatører å selge abonnement til for eksempel Spotify som en del av pakken sin hvor bruken av Spotify ikke teller med i databruken din per måned. På denne måten kan man få ned databruken hvis man ønsker et noe billigere abonnement.

Du kan også gå inn på telefonen din og se hvor mye data du bruker hver måned. Dette gir deg en god indikasjon på hvor mye data du trenger som bruker.

Flere og flere mobiloperatører tilbyr også abonnementer hvor du som kunde ikke mister data du ikke har brukt måneden før. Si at du bruker 2 MB data en måned med betaler for 3 MB. Da får du overført 1 MB til neste måned slik at du kan bruke 4 MB den neste måneden. Dette gjør at man kan bruke litt mindre enn måned og litt mer neste uten at man må betale mer for dette. En veldig fin måte å la mobilabonnementet regulere bruken uten at man selv må konstant passe på.

Legg igjen en kommentar

Utforsk mer

Relaterte artikler