Nyheter,Strøm Publisert jan 2019

Spare strøm

Strømleverandør

Strøm koster penger og selv om strømprisene er historisk lave for tiden, så er det ingen vits i å betale mer enn nødvendig. Det er mange ting du kan gjøre hjemme for å sette ned strømforbruket, noe som også er bra for miljøet. Vi har satt opp en liste med tips til hvordan du kan spare på strømmen.

Sjekk andre strømleverandører. Det er sjeldent det lønner seg å bruke samme leverandør i mange år, med mindre du allerede har valgt den billigste. Gå inn på en av de mange nettsidene som sammenligner priser på billigst strøm. Her kan du også benytte deg av en strømkalkulator for å beregne hvor mye du kan spare ved å bytte leverandør. Det er enkelt å bytte til en ny strømleverandør. Du skal bare levere inn et skjema og så ordner selskapet opp resten for deg.

Bruk tørketrommelen mindre og heng klærne til tørk på et tørkestativ. Dette kan brukes en stor del av året og samtidig vil det få klærne til å dufte enda bedre.

Du bør utføre en strømsjekk i boligen din. Har du sparedusj? Husker du å slå av lyset når du forlater et rom? Bruker du sparepærer? Har du varmepumpe – kanskje det lønner seg å installere en? Bor du i enebolig kan det være en del å spare på oppvarming om du etterisolerer huset.

Du kan spare på oppvarmingen i boligen din ved å kun ha romtemperatur i de rom som du bruker på dagtid.

Husk å dra ut kontakten når du er ferdig med å lade mobilen. Det samme gjelder ladere til PC-en. Vanlige tv apparater, stereoanlegg, DVD-spillere og annet bruker også strøm, selv om de står på standby og derfor kan det være en ide å installere brytere på stikkontaktene.

Varme er kanskje den største utgiftsposten når vi snakker om strømforbruket. Ved å montere et ventilasjonsanlegg kan du gjenvinne varmen i huset. Et slikt anlegg bruker brukt luft i huset og varmer opp den nye luften som kommer inn. Dette sparer deg for mange penger i strøm og et godt anlegg har en virkningsgrad på nesten 90 prosent.

Med et sparedusjhode vil du spare mye strøm. Mengden av vann som skal oppvarmes blir betydelig mindre og nettopp oppvarming av vann er noe som bruker mye strøm.

Har du en gammel varmtvannsbereder så bruker denne en del strøm. En slik bereder bør ikke være mer enn 15 år gammel og du vil helt sikkert kunne merke det på strømregningen om du bytter til en ny.

Dersom du har planer om å bygge nytt er det viktig å tenke på å gjøre huset så energivennlig som mulig. Et tiltak som hjelper på dette er vannbåren varme. Her kan man koble anlegget sammen med en varmepumpe eller solcellepaneler. Det er noe som virkelig kan spare deg for mye penger i strøm.

Legg igjen en kommentar

Utforsk mer

Relaterte artikler