Billig strøm

Norgesenergi
 • Strøm

  Spotpris

  Strømprisen settes etter hva strømmen selges for på strømbørsen Nord Pool.

 • Påslag

  +0,00 øre/kWh

 • Månedsbeløp

  +49kr/mnd

 • Dette er vårt terningkast av strømselskapet. Kriterier for dette valget er oppgitt nedenfor.

Billig strøm

Annonselenke

Billig strøm fra NorgesEnergi.

Los Strøm
 • Strøm

  Spotpris

  Strømprisen settes etter hva strømmen selges for på strømbørsen Nord Pool.

 • Påslag

  +3,90 øre/kWh

 • Månedsbeløp

  +39kr/mnd

 • Dette er vårt terningkast av strømselskapet. Kriterier for dette valget er oppgitt nedenfor.

Billig strøm

Annonselenke

Billig strøm fra LOS.

Sammenlign de beste og billigste strømleverandørene raskt og enkelt.

Billig strøm

Billig strøm gjør budsjettet mer fleksibelt til flere andre ting. Dersom du bytter til en billig strømleverandør kan du spare opptil 5000 kroner per år.

Alt du trenger å gjøre er å velge en billig strømleverandør og bytte strømavtale.

Strømpriser

Billig strømavtale

Som strømkunde kan du velge mellom spot pris, fast pris, variabel pris eller andre tilpassende avtaler.

Strømleverandører har forskjellige tilbud og priser på strøm de selger. Forbruker.net gjør det enkelt for deg å finne billig strøm.

Billig strøm

Billig strømleverandør

Her kan du enkelt sammenligne de beste og billigste strømleverandørene.

Se listen over for våre anbefalinger av billig strømleverandør og velg strømavtalen som passer deg best!

Billig strømleverandør

Strøm

Du kan bytte strømleverandør når du selv har lyst. Det er ingen strømavtaler i dag som krever at du må binde deg til en periode, med unntak av fastpris. Det er bare å fylle ut bytte-skjema så ordner din nye leverandør bytte med din gamle leverandør uten at du merker noe som helst. Finn det som passer deg best og bytt til en billig strømavtale raskt og enkelt.

Når du skal finne billig strøm må du huske på at strømprisene er strukturert etter avtaler. Disse avtalene gjelder for alle og de kan ha forskjellige navn men selve strukturen er det samme.

Strømpriser

Ønsker du lave strømkostnader kan det gjøres på 2 enkle måter. Først bytte til en billig strømleverandør, deretter bruke mindre strøm. Det beste er å gjøre begge deler snarest mulig. Velg det beste tilbudet for billig strøm og bytt strømleverandør slik at du har den billigste strømavtalen. Samtidig bør alle redusere strømforbruk der de kan. Målet er å bruke mindre mengder med billig strøm slik at strømregningen reflekterer et rimeligere beløp.

Strømavtaler

Det finnes 3 typer strømavtaler i Norge. Hver av dem tilbyr sine egne unike fordeler, avhengig av situasjonen. Les mer om de ulike typene nedenfor slik at du velger strømavtalen som passer deg best.

Spot strømpris

En spot pris er en innkjøpspris. Strømprisen settes etter hva strømmen selges for på strømbørsen Nord Pool. Den største utfordringen med spot pris er prissvingningene. Noen måneder er det dyrere enn andre måneder, avhengig av regn og snøsmelting for oss i Norge. Spot pris gir vanligvis lavest strømregning når man ser hele året under ett.

Fast strømpris

Fast pris er en pris per måned for et helt år. Det er en mer praktisk tilnærming til strømregningen, men det er noe dyrere enn spot pris. Du må huske på at du ikke kan bytte strømleverandør i løpet av perioden fast prisen er satt. Avtalen inngås vanligvis for et år om gangen.

Variabel strømpris

Variabel pris betyr at prisendringen følger markedet akkurat som for spot pris, men at prisendringen er to uker forsinket. Hver gang prisen endres for deg vil du bli varslet to uker før endringen skjer. Variabel pris er på så måte en slags hybrid mellom spot og fast pris. Du kan også bytte strømleverandør når du selv måtte ønske.

Hvordan bytte strømleverandør

Du kan enkelt bytte strømavtale ved å besøke nettsiden til en av strømleverandørene vi har listet på toppen av denne siden. Der får du tilgang til bytteskjema og dette fyller du ut, med diverse detaljer, som målernummer og målerstand. Så sender du inn skjemaet og den nye leverandøren tar seg av resten. Det er alt du må gjøre for å bytte til en billig strømleverandør!