Billig strøm

Strøm
Fjordkraft
Fjordkraft Spotpris
Fastbeløp: 27 kr/mnd
Påslag: 5.49 øre/kWh
★★★★★
Eidsiva
Eidsiva eSpot
Fastbeløp: 22,50 kr/mnd
Påslag: 5.75 øre/kWh
★★★★★
Akraft
Akraft Spot+
Fastbeløp: 39 kr/mnd
Påslag: 7,90 øre/kWh.
★★★★
Norgesenergi
Norges Energi Reisestrøm
Fastbeløp: 47 kr/mnd
Påslag: 8,99 øre/kWh
★★★ ★★

Billig strøm

Billig strøm gjør budsjettet mer fleksibelt til andre ting. Det anslås at hvis man bytter til en billig strømleverandør kan man spare opptil 4000 kroner per år. Det eneste du trenger å gjøre er å finne en strømleverandør som er billigere enn den du har i dag. Her på Forbruker.net kan du enkelt sammenligne strømpriser og tilbud.

Ønsker du lave strømkostnader kan det gjøres på 2 enkle måter. Bytte til en billig strømleverandør og bruke mindre strøm. Det beste er å gjøre begge deler. Du bør jakte på billig strøm og bytte strømleverandør ofte slik at du alltid har den billigste strømavtalen. Samtidig bør man redusere forbruket der man kan. Målet er å bruke akseptable mengder med strøm slik at strømregningen reflekterer et beløp som du mener er greit å betale.

Strøm

Billig strømleverandør

Det er ingen grunn til å betale mer for strømmen enn det man må. Det fine med billig strøm er at strøm er strøm. Her kan du enkelt sammenligne de beste og billigste strømleverandørene på markedet. Se gjennom våre anbefalinger av strømavtaler og velg det som passer deg best!

Billig strømavtale

Det er ikke alltid så lett å velge en billig strømavtale da prisene kan være vanskelige å forstå. Som strømkunde kan man vanligvis velge mellom spot pris, fast pris, variabel pris eller andre mer spesialiserte avtaler. Forbruker.net hjelper deg med å finne frem til den beste og billigste strømavtalen for deg.

Når du jakter på billig strøm må du huske på at strømprisene er strukturert etter avtaler. Disse avtalene gjelder for alle, de kan ha andre navn men selve strukturen er det samme.

Spot pris

En spot pris er en innkjøpspris. Strømprisen settes etter hva strømmen selges for på strømbørsen Nord Pool. Den største utfordringen med spot pris er prissvingningene. Noen måneder er det dyrere enn andre måneder, avhengig av regn og snøsmelting for oss i Norge. Spot pris gir vanligvis lavest strømregning når man ser hele året under ett.

Fast pris

Fast pris er en pris per måned for et helt år. Det er en mer praktisk tilnærming til strømregningen, men det er noe dyrere enn spot pris. Du må huske på at du ikke kan bytte strømleverandør i løpet av perioden fast prisen er satt. Avtalen inngås vanligvis for et år om gangen.

Variabel pris

Variabel pris betyr at prisendringen følger markedet akkurat som for spot pris, men at prisendringen er to uker forsinket. Hver gang prisen endres for deg vil du bli varslet to uker før endringen skjer. Variabel pris er på så måte en slags hybrid mellom spot og fast pris. Du kan også bytte strømleverandør når du selv måtte ønske.

Bytte strømleverandør

Du kan bytte strømleverandør når du selv har lyst. Det er ingen strømkontrakter i dag som krever at du må binde deg til en viss periode, med unntak av fastpris. Det er bare å fylle ut bytteskjema så ordner din nye leverandør bytte med din gamle leverandør uten at du merker noe som helst. Finn strømavtalen som passer for deg best på Forbruker.net og bytt i dag på 1-2-3.