Strøm

Billig strøm

Sammenlign priser

Fastbeløp: 0 kr/mnd
Påslag: 9,9 øre/kWh
Årlig tillegg: 0 øre/kWh
★★★★★
Fastbeløp: 39 kr/mnd
Påslag: 3.00 øre/kWh
Årlig tillegg: 5.60 øre/kWh
★★★★★
Fastbeløp: 27 kr/mnd
Påslag: 3.60 øre/kWh
Årlig tillegg: 5.40 øre/kWh
★★★★

Hvordan få billig strøm?

Det du kan gjøre for å få billig strøm er å sammenligne priser hos de ulike strømleverandørene. Mange har den samme leverandøren i flere år og om dette skyldes at man er trofast overfor leverandøren eller ikke tenker over at det kan være penger å spare hos andre. Det har aldri vært enklere å bytte strømleverandør og alt som kreves er at du fyller ut et lite skjema hos den nye leverandøren. Resten ordner selskapene opp seg imellom.

Forbruker.net er nettsiden for sammenligning av strømpriser hos de forskjellige leverandørene. Her kan du legge inn hvor mye strøm du bruker i løpet av et år og så få opp hvor mye du må betale hos en ny strømleverandør. På den måten er det enkelt å sammenligne hvor mye du eventuelt sparer.

For å gjøre det enklere for deg, har vi funnet frem til de 3 beste strømleverandørene som vi anbefaler ut fra gunstige strømavtaler med lave priser og kort eller ingen bindingstid. Du kan undersøke mer om de enkelte selskapene og hvilke avtaler de kan tilby, ved å sammenligne tilbudene ovenfor og klikke deg inn på nettsiden.

strøm

Sammenlign strømpriser

De siste ti årene har prisen på strøm gått opp. Dette har flere ulike årsaker og gir en god grunn til å sjekke strømprisene hos de ulike strømleverandørene og sammenligne disse. På denne måten vil du kunne finne den billigste strømleverandøren og spare gode penger. Selv om prisene har gått opp, så har vi heldigvis ikke vært ute for store prisstigninger. Dette skyldes at det meste av den norske strømmen kommer fra vannkraftverk, som ikke er så utsatt for endringer som mange andre kraftkilder rundt om i verden.

Hvilken type avtale lønner det seg å velge?

I utgangspunktet finnes det to typer strømavtaler hos de fleste leverandører. Den ene er spotpris og den andre er fastpris. Med den faste prisen betaler du gjerne en litt høyere pris pr. kWh, men du er til gjengjeld sikret at denne prisen er stabil gjennom hele året. Derfor vil det heller ikke være de store svingninger på strømregningen hvis du har et jevnt forbruk fra år til år. Med spotpris så følger prisen det som er på markedet fra dag til dag. Her får du gjerne en lavere pris enn den faste, men det vil være større forskjeller på regningen fra sommer til vinter.

Det det viser seg i beregninger som NVE har gjort, at det stort sett alltid er billigst med en spotpris avtale når man ser på hele året. Uansett, så er det ingen tvil om at det kan lønne seg å sammenlikne strømpriser i alle fall en gang i året. Det kan nemlig være penger å spare og det har aldri vært enklere å bytte leverandør.