Kredittkort,Tips Publisert mai 2019

Hva er viktig å se etter i et kredittkort?

Kredittkort grønn

Det er mange ting som er lurt å sette seg inn i når du skal skaffe deg et kredittkort. Hvor høy er kredittgrensen? Har kortet reise- og avbestillingsforsikring? Og hvordan er renten? Forbruker.net hjelper deg å sammenligne de ulike tilbudene som finnes og gjennomfører tester for å finne det kredittkortet som passer for akkurat deg. Her får du en liste over ting som det kan være lurt å vurdere før du går til anskaffelse av et kredittkort.

  1. Hva trenger du kredittkortet til?

Fordelene ved å ha et kredittkort er mange, og det er mange ulike grunner til at folk skaffer seg et kredittkort. Kanskje du trenger et kort du kan bruke trygt på ferie og samtidig få reiseforsikring på kjøpet? Eller kanskje du ikke har råd til å betale husleien denne måneden, men vet at økonomien din blir bedre neste måned? Det som er viktig å huske på er at pengene du får gjennom et kredittkort er på kreditt, det er penger du ikke har. Kredittkortet er jo faktisk helt gratis å bruke, så lenge du betaler tilbake innen betalingsfristen. Hvis du allerede har økonomiske problemer så vil ikke et kredittkort fikse det, du bare utsetter problemet. Så det kan være greit å vite at du kan betale pengene tilbake før rentene påløper, før du bruker et kredittkort.

  1. Sikkerhet

En stor fordel med kredittkort er at det er tryggere enn å bruke et bankkort. Bruker du kredittkortet når du handler på ferie eller hjemme, så er du bedre sikret mot kortsvindel, for svindlerne får aldri tilgang til lønnskontoen din. Handler du mye på nett? Da er kredittkortet også et tryggere alternativ enn ditt vanlige bankkort. Hvis en vare eller tjeneste du kjøper er mangelfull, så kan du få igjen pengene fra kredittkortselskapet.

  1. Reise- og avbestillingsforsikring

Flere kredittkort tilbyr gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring, men bare hvis du betaler mer enn 50 prosent av transportkostnadene med kredittkortet. Men kvalitet på denne forsikringen kan variere veldig mellom de ulike kortene, og det kan utgjøre en stor forskjell hvis det skulle skje noe uforutsett på reisen. Forbruker.net sammenligner denne informasjonen for deg for at du skal kunne velge det riktige kredittkortet for deg.

  1. Kredittgrense

Kredittgrensen er det maksimale beløpet du kan låne gjennom kredittkortet. Ulike banker kan tilby ulike kredittgrenser, noen kan tilby for eksempel 30 000 kroner, andre 100 000 kroner eller 150 000 kroner. Oversikten Forbruker.net har over kredittgrensen på de ulike kortene gjør det enklere for deg å velge et kort med kredittgrensen du trenger.

  1. Rente og betalingsutsettelse

Hvis du bruker kredittkort til uttak eller overføring av kontanter påløper renter for kontantuttak normalt fra første dag. Men hvis du bruker det til varekjøp, så tilbyr de fleste en rentefri betalingsutsettelse. Lengden på den rentefrie perioden varierer, men 45 eller 50 dager er ikke uvanlig. Dette gir deg muligheten til å låne penger gratis i den rentefrie perioden, hvis du betaler utestående kreditt innen forfallsdatoen. Forbruker.net har til enhver tid oversikt over hvor høy renten er og hvor lang betalingsutsettelsen er på de ulike kredittkortene.

  1. Gebyrer

Ved uttak og overføring av kontanter fra kredittkort begynner ikke bare kreditt-renten å løpe fra første dag, du må også ofte betale et kontaktgebyr og et prosentgebyr. Det koster med andre ord mye mer kredittkortet til uttak eller overføring enn til varekjøp. Noen kort har også gebyr for bruk i utlandet eller årsavgift. På Forbruker.net ser du hva det faktisk koster å benytte seg av de forskjellige kredittkortene.

  1. Aldersgrense

En annen viktig faktor er at ulike kredittkort har ulike aldergrenser. På de fleste kortene er aldersgrensen 18 eller 20 år. Så for de som er 18 eller 19 år gamle så begrenser dette utvalget av hvilke kredittkort de kan velge.

  1. Cashback

Flere kredittkortselskaper gir deg penger tilbake når du handler med kredittkortet deres, såkalt cashback. Noen kredittkort gir deg rabatt når du kjøper varer eller tjenester innenfor forskjellige kategorier, som rabattavtaler på drivstoff, leiebil, hotellovernattinger, klær, hvitevarer eller restauranter. Konkurransen mellom kredittkortselskapene er stor, og ofte vil de strekke seg langt for å gi deg de beste rabattene i populære butikker og nettbutikker.

Det finnes mange ulike kredittkort på markedet i dag, med ulike tilbud og vilkår. Hos Forbruker.net finner du en oversikt over de ulike kredittkortene. De har fått terningkast basert på flere av kriteriene nevnt over og på nye sammenlignende tester, og er et flott hjelpemiddel for å finne beste kredittkortet.

Billig Kredittkort

Legg igjen en kommentar

Utforsk mer

Relaterte artikler