Nyheter,Strøm Publisert feb 2019

Strømpriser

Sammenligne priser

Strøm er noe vi alle trenger. Det er det intet spørsmål om. Strømprisene er et samme for alle strømleverandørene. Forskjellen mellom leverandørene er da hvordan de legger på strømprisen før de selger strømmen til deg. Alle trenger å tjene penger, så det er fult forståelig at de velger å legge på strømprisen. Spørsmålet er bare hvor mye bør de legge på før det blir for mye? Heldigvis prioriterer noen selskaper annerledes enn andre selskaper slik at det finnes billigere leverandører av strøm og dyrere leverandører av strøm.

Strømprisen varierer også fra hvilken del av landet du bor i. Strøm børsen Nord Pool Group er delt inn slik at det er forskjell på innkjøpsprisene på børsen i henhold til region. Flytter du derfor rundt i Norge kan du oppleve ganske store forskjeller i strømprisene avhengig av hvilken region du flytter fra og til.

Nord-Norge pleier ofte å være den billigste kraftregionen, hvor resten av landet kan være betraktelig dyrere. Det er variasjoner her også etter hvor mye vann det ligger i strømmagasinene.

Prisstruktur

Flere og flere leverandører av strøm fokuserer på billig strøm. Disse fokuserer på lave priser ved å kun legge på en fast pris per måned i tillegg til fakturering for innkjøpsprisene deres til Nord Pool. Det er ingen grunn til å velge et selskap som legger på administrasjonsgebyrer eller fakturagebyrer. Ta en titt på din faktura. Har du et slikt selskap bør du bytte med en gang. Bytt til en leverandør som er billigere. Det bør ikke være noe problem da det finnes mange selskap som ikke legger på slike unødvendige kostnader.

Noen leverandører velger å ikke kjøre kampanjer. Disse selskapene ser på kampanjer som lokkepriser og fokuserer på faste lave priser. Slike slagord er vi kjent med fra dagligvarehandelen, som også fokuserer på faste lave priser på mat.

100% fornøyd

Velg en leverandør av strøm som vil at du skal være fornøyd. Noen leverandører gir nå en garanti om at hvis du ikke er helt fornøyd, 100% fornøyd, så får du alle pengene tilbake. Det du må huske på her er at de ikke snakker om innkjøpsprisen deres, men at du får igjen pålegget som leverandøren av strøm har lagt på. Det vil si at de gir deg sin fortjeneste, men at du må betale for selve strømmen. Det er ikke en dum ide, da det ikke er noe kvalitetsforskjell på strømmen ville det være rart å få tilbake denne kostnaden også.

Opprinnelsesgarantier

Setter du pris på at vi bor i et utslippsfritt miljø? Da kan du kjøpe strøm som er fra grønne kilder. Du får da bevis på at strømmens opprinnelse er grønn. Dette hjelper deg som ønsker å gjøre bevisste grønne valg i hverdagen.

Smart strøm

Du kan også installere lyspærer, termostater og klimaanlegg i ditt hjem som kan styrer fra mobiltelefon. Telefonen gir deg mulighet til å følge forbruket deres når de er på og skru de av og på med telefonen slik at du har full kontroll på alt i hjemmet som øker strømregningen din.

Legg igjen en kommentar

Utforsk mer

Relaterte artikler